Szegedi ÓVI Sás Utcai Óvodája

Zsámbokiné Sirkó Erika
6723 Szeged, Sás u. 1-5
06/62-477-216
06/20-214-4626
sas.ovoda@int.ritek.hu


Óvodánk- Sás utcai Óvoda- 1975-ben épült, lakótelepi óvoda. A jövőnek épült, tágas, világos terei és szellemes megoldásai – nagy, üveges aulák. galéria a termekben – sok óvoda elérhetetlen álma. Szomszédságunkban egy falusias városrész található, így egy hagyományosabb, természet közelibb környezet vesz körül bennünket. Közvetlen környezetünk forgalomtól mentes, csendes. Óvodánktól jó közlekedési lehetőség nyílik arra, hogy rövid időn belül a város bármelyik pontjára elérhessünk.

Az óvodánk 4 csoportos, száztíz férőhellyel. Törekszünk a tiszta csoportok kialakítására, de nem minden esetben megvalósítható. Az óvodánkban sajátos nevelési igényű gyermekeket is fogadunk.

Udvarunk vonzó sziget a betonrengetegben, esztétikus fajátékokkal, nagy pancsoló medencéjével, ahol nyáron jókat szoktunk játszani, parkosított árnyat adó fái alatt.

Tornatermünk nem csak tágas, hanem jól felszerelt. Az egész épület hosszában terasz húzódik, amelyet nagyon sáros időszakban jól ki tudunk használni. Speciális célra módunk volt egy sószobát kialakítani, ahol az egészséges életmód feltételének biztosítása mellett, a gyermekek légzőszervi megbetegedésének prevenciójára törekszünk, Pulmotech sóoldat párologtatásával.

Csoportszobáink nagyok, világosak, mindegyiknek megvan a saját hangulata, színe. A csoportszobákban levő játékállományt folyamatosan bővítjük, hogy korosztályuknak megfelelő minőségi játékok legyenek.

A mosdókat és öltözőket 2-2 csoport használja. Az öltözőben levő bútorokat az alapítványunk szülői támogatással teljesen újakra cserélte.

Az óvodánkban dolgozó felnőttek jó összhangban dolgoznak együtt.

Fontosnak tartjuk, hogy a ránk bízott gyermekeket bizalommal hozzák hozzánk és így a sokoldalú, harmonikus, az óvodában is családias, derűs légkört, sokféle tevékenységet biztosítsunk számukra. Helyi óvodai gyakorlatunkban, a környezet és az egészség védelme kiemelt jelentőséget kapott.

Célunk, hogy változatos programok biztosításával, élményt és tapasztalatot nyújtó séták és kirándulások szervezésével, a szülők bevonásával alakítsuk az óvodánkba járó gyermekek és szüleik szemléletmódját, egészségtudatát és környezettudatosságát.