Szegedi ÓVI Fő Fasori Óvodája

Nedényiné Törőcsik Anna
6726 Szeged, Fő fasor 63.
06/62-432-366
06/20-378-6338
fofasori.ovoda@int.ritek.hu


Óvodánk Újszeged szívében kertes házakkal körülvett belső udvarban a Gregor József Általános Iskola mellett helyezkedik el. Fekvése így nagyon szerencsés, mert a forgalmas Fő fasori útról jól megközelíthető, mégis csendes, nyugodt, biztonságos. A közeli Maros-part rengeteg kirándulásra, a természet aktív megismerésére, közvetlen befogadására ad lehetőséget. Óvodánk négy csoportja életkor szerinti elosztású. A csoportszobák berendezésének, színharmóniájának kialakításakor a gyermeki érzelemvilághoz közelítünk, melyben saját személyiségünk is tükröződik.

A néphagyományok ápolásával a művészeteken keresztül (mese, ének-zene, dramatikus játék, ábrázolás) hatunk a gyermekekre, szeretettel, érzelmi biztonságot nyújtva, humorral teli, szabad, alkotó légkörben, sok szép művészeti élményt biztosítva (Pl.: Mihály nap, Lucázás, Pünkösd – valamint mese szoba, évszaki hangversenyek, folyosói zene, színház, múzeum, könyvtár, Füvészkert, Vadaspark látogatások stb.).

Az egészséges életmód kialakításának érdekében figyelmet fordítunk a mindennapi testmozgásra, testedzésre és a rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztásra. Minden évben nagy várakozás övezi az Adventi gyertyagyújtást és Anyák napi készülődést, amelyen a nagyszülők is örömmel vesznek részt.

Hagyománnyá váltak a gyermeknaphoz kapcsolódó „Derűs napok” rendezvényei kirándulással, hangversennyel, sportnappal. A városi versenyeken (mesemondó, ovis-kupa, rajz kiállítás) kiváló helyezéseket érnek el óvodásaink. Minden évben részt veszünk az Ügyi Manó Fesztiválon (mese, vers, ének, drámajáték), amelyet megelőznek a helyi tehetséggondozó rendezvényeink – daloló-, mesemondó délelőtt, verselgető.

Célunk, hogy egészséges, nyugodt, derűs, kreatív, magabiztos, érzelem gazdag, együttműködni képes gyermekeket neveljünk, és felejthetetlenné tegyük a gyerekek számára a vissza nem térő óvodás éveket.  Az érdeklődő szülőknek és gyermekeknek bármikor szeretettel és örömmel személyesen is bemutatjuk óvodánkat.

„Mesét ígértem, hát el is mondom Néked, de nem aranykalitkáról, nem arról mesélek.

Óperenciáról? Vagy üveghegyről? Nem is arról, nem is arról, hanem gyerekekről.”