Szegedi ÓVI Gyertyámos Utcai Óvodája

Lippai Rita
6722 Szeged, Gyertyámos u. 5-7.
06/62-420-635
06/20-222-7857
gyertyamos.ovoda@int.ritek.hu


Óvodánk a Szegedi ÓVI Gyertyámos Utcai Óvodája. A belváros szívében, mégis a nagy forgalomtól elzártan helyezkedik el. Büszkék vagyunk hatalmas parkosított udvarunkra, melyen nagy homokozók és több, a gyermekek mozgáskészségét fejlesztő játék van. A közlekedési szabályok játékos gyakorlásához gumitéglával borított roller és kerékpár-pályával is rendelkezünk. A 102 férőhelyet 4 galériával ellátott tágas csoportszoba biztosítja. Minden csoportszobához külön fürdőszoba és öltözőrész tartozik. A mozgásfejlesztést tornaterem segíti. Mind a négy csoportunk vegyes életkorú.

Nevelési programunk:

Nevelőközösségünk az országos alapprogramnak megfelelő önálló programot írt, melynek címe: MINDENNAPOK CSODÁI. Programunkban kiemelten kezeljük az egészséges életmódot ezen belül is a mozgásfejlesztést. Óvodánkban külön hangsúlyt fektetünk a tehetséggondozás megalapozására.

Célunk olyan gyermekek nevelése, akik érzelmileg gazdagok, érdeklődőek, környezetükben jól tájékozódnak, elfogadóak, pozitív személyiségjegyeket hordoznak.

Feladataink:

Az egészséges életmódra nevelés, a mozgás dominanciájának érvényesítésével, szokásalakítással, a gondozás körültekintő megszervezésével történik.

Hosszantartó, folyamatos játékidő biztosításával, tapasztalatszerzési lehetőségekkel, gazdag óvodai életet szervezünk.

Figyelembe vesszük az eltérő ütemben történő fejlődést. A játék az óvodai tanulás legfontosabb színtere. Fontosnak tarjuk az egyéni bánásmódot, az egyéni fejlesztést – szükség szerint szakember segítségét is kérjük – pszichológus, logopédus, fejlesztő pedagógus. Gyakran járunk a közművelődési intézményekbe, illetve évente több alkalommal kirándulni visszük a gyerekeket.

Hagyományos rendezvényeink: Szüreti mulatság, Gyertyámos Bál, Családi gyermeknapi rendezvény.