Szegedi ÓVI Gyöngyvirág Óvodája

Frissné Fenyvesi Beáta
6727 Szeged, Délceg u. 15/B
06/62-474-724
06/20-230-2298
gyongyvirag.ovoda@int.ritek.hu


A Gyöngyvirág óvoda helyi nevelési gyakorlata

Óvodánk, a kertvárosi Gyöngyvirág óvoda (Délceg u. 15.) csendes, nyugodt helyen fekszik. Az óvodánk négy csoportos, 118 férőhelyes. A csoportszobák világosak, meg­­fe­le­lő méretűek.

Óvodánk nyolc óvodapedagógusa felsőfokú végzettségű. Pedagógiai elvünk évek óta az érzelmi biztonságot nyújtó, szeretetteljes, nyugodt, családias légkör és az élménygazdag mindennapok megteremtése. Céljaink megvalósításában alapvetően támaszkodunk az óvodás gyermekek természetes megnyilvánulási formáira, a mozgásra és a játékra, mint a fejlődést meghatározó tényezőkre.

Az óvodás korosztályra jellemző a „mozgáséhség”. Tevékenységrendszerünk köz­­ponti pillére a mozgás, a tudatosan és gazdagon szervezett, az óvodai élet egészére biz­tosított mozgáslehetőség.

A „Mozgásra hívogató” című helyi nevelési gyakorlatunk, átfogja a teljes óvodáskor nevelő-fejlesztő munkáját.

A mozgásfejlesztő program az egész személyiség fejlesztésére irányul, nem csak a testnevelés keretein belül, hanem az egész napi gyermeki tevékenységbe szer­ve­sen illeszkedve.

Hisszük, hogy a rendszeres mozgás, mozgásfejlesztés hatással van az értelmi ne­­ve­lés­re. Valljuk, hogy a mozgásos tapasztalatok fejlesztik a gyermekben az ön­ma­gá­val és a köz­vetlen (közvetett) környezetével teremtett kapcsolatrendszert.

A gyermekek mindennapjait kirándulásokkal (Vadaspark, Ópusztaszer, Füvészkert) úszásoktatással, családi programokkal (Szüreti mulatság, Karácsonyváró családi délután, Alapítványi rendezvény) bábszínházi előadásokkal, valamint intézménylátogatásokkal (Múzeum, Szegedi Nemzeti Színház, könyvtár) igyekszünk élményszerűbbé tenni.

Az óvodapedagógusok úgy szeretnék elvezetni a gyermekeket az iskola kü­szö­béig, hogy a gyermekek az új feladatokra felkészültek, alkalmasak legyenek, úgy hogy eközben boldog gyermekkorukat megőrizhessék.

Óvodánkat ajánljuk azoknak a szülőknek, akik szeretnék, hogy gyermekükkel jól felkészült óvodapedagógusok foglalkozzanak biztonságos és esztétikus környezetben, derűs légkörben. Akiknek fontos, hogy gyermekükből érdeklődő, felszabadult, kezdeményező személyiség váljék, akik nyitottak a környező világra.

Szeretettel várja Önöket, gyermekeikkel az óvoda nevelőtestülete.