Szegedi ÓVI Hétvezér Utcai Óvodája

Krizsán Gáborné
6724 Szeged, Hétvezér u. 11.
06/62-499-557
06/20-210-4981
hetvezer.ovoda@int.ritek.hu


Mocorgó – mozgásos pedagógiai gyakorlat

Pedagógiai hitvallásunk:

„A kisgyermek, ez az érdekes személyiség tevékenykedik, emlékezik, gondolkodik, főleg azonban érez és akar. A világot meg kell ismernie, mert csak így tud benne élni. Csakhogy minél céltudatosabban figyel, gondolkodik, annál kíváncsibb lesz, annál több megismerni valóra bukkan. Nincs megállás, elindul az emberré válás útján.”

(ismeretlen szerző)

Óvodánk a Belvárosban családias légkört biztosító régi épületben, négy közel azonos korú gyermekekből álló csoporttal működik.

Kiemelt nevelési feladatunk: a mozgás célzott fejlesztése a motoros képességek és mozgáskészségek fejlesztésével. A csoportok mozgás tevékenységét a 100 m2-es tornatermünkben, illetve a szabadban történő mozgást a zárt, parkosított, folyamatosan megújuló udvarunkon biztosítjuk.  Az udvaron belül homokos, betonos és gumitéglával kirakott rész is található, ahol lehetőség van a gyerekeknek kosárlabdázásra, focizásra. Udvarunk 2014-ben gazdagodott egy komplex mozgást biztosító csúszdával ellátott hajóval, mérleghintákkal. Ezen kívül mászó toronnyal, hintákkal, mobil játszó eszközökkel motiváljuk őket a mozgásra. Egy homokozó és egy fedett terasz is lehetőséget ad az udvari játékra. Mindehhez a megfelelő tárgyi feltételeket az 1992 óta eredményesen működő alapítványunk biztosítja.

Óvodánkban a tanév során több alkalommal rendezünk olyan közös családi programokat, ahol a szülők, nagyszülők gyermekeikkel együtt játszva, szórakozva vehetnek részt (Sportnap, Márton-napi vigadalom, Adventváró délután, Farsang, Apák napja, Anyák napja, Batyus délután, Gyermeknap).  Hittan oktatás.