Szegedi ÓVI Magyar Utcai Óvodája

Kőrösiné Csiszér Anita
6771 Szeged-Szőreg, Magyar u. 62-64.
06/62-405-150
06/20-216-6853
magyar.ovoda@int.ritek.hu


Óvodánk Szőregen a Magyar utcában, zöldövezetben található, iskolához és bölcsödéhez közeli területen.

Három csoportban, optimális gyereklétszámmal várjuk az ide érkező gyermekeket!

Intézményünk: Tágas, világos, esztétikusan berendezett csoportszobáink, harmonikus környezetet biztosítanak.  Szép nagy udvarunk napfényes és árnyékos területtel is rendelkezik. A gyermekek mozgásigényének kielégítését sokfajta udvari játék biztosítja. Gumitéglával burkolt belső udvarunk segíti a nagymozgásos tevékenységeinket.

Személyi ellátottság: 6 felsőfokú végzettségű óvodapedagógus (van köztük két diplomás, illetve szakvizsgával rendelkező kolléga), 3 dajka és 1 pedagógiai asszisztens összehangolt munkája segíti a mindennapokat.

Nevelőmunkánk: Derűs, családias hangulatú óvodánk megteremti feltételeit az egyéni bánásmódnak, a differenciált fejlesztésnek. Munkánkat heti rendszerességgel logopédus és fejlesztő pedagógus segíti.

Fontosnak tartjuk ünnepeink, jeles napjaink megünneplésével a hagyományok ápolását, az érzelmi nevelést. Ez erősíti az összetartozás érzését és átszövik egész nevelési évünket.

Közös céljaink megvalósítása érdekében számítunk a szülők aktív együttműködésére is, közvetlen, kölcsönös bizalmon alapuló, nevelőpartneri viszony kialakítására törekszünk.

Programunk hagyományai, zöld jeles napjai: Őszi családi nap, Autómentes Világnap, Állatok világnapja, Földünkért Világnap, Víz világnapja, Föld napja, Madarak, fák napja.

A gyermekek egészségének védelmét a  vitaminnapok beiktatásával is biztosítjuk.

Hétköznapjainkat változatos programok színesítik:

Sokat sétálunk, kirándulunk,  szívesen megyünk el sportrendezvényekre. Részt veszünk bábszínházi előadásokon, a nagyobbakkal minden évben nagyszínházi előadásokat is megtekintünk. Kiállításokra, könyvtárba, múzeumlátogatásokra, múzeumpedagógiai foglalkozásokra, szimfonikus hangversenyekre járunk.

Szervezünk ovi focit, úszást, jégkorcsolyát, görkorcsolyát, néptánc oktatást és hitoktatást.

Nevelési gyakorlatunk kiemelt feladatai: A környezet tevékeny megismerése, felfedezése, a környezet és természetvédő szemlélet kialakítása (Zöld Óvoda és Madárbarát Óvoda címmel is rendelkezünk). Fontos számunkra, az egészséges életmódra nevelés és a komplex esztétikai nevelés (a mindennapi élet, a természet és a művészetek esztétikájának összekapcsolásával).

Gyermekeink olyan képességek és tudás birtokába jutnak, ami alkalmassá teszi őket a sikeres iskolai életre.

Szeretettel várjuk az érdeklődő családokat!