Szegedi ÓVI Szerb Utcai Óvodája

Kóti Szilvia
6771 Szeged-Szőreg, Szerb u. 159.
06/62-405-149
06/20-234-8459
szerb.ovoda@int.ritek.hu


Bemutatkozik a Szerb Utcai Óvoda

Óvodánk 3 csoporttal működik, ahol bensőséges légkörben, családias hangulatban zajlik a nevelés. Törekszünk arra, hogy a gyermekeink alapvető mozgásszükségleteik kielégítése mellett minél több élményhez, tapasztalathoz juthassanak játékaikon keresztül, így szerezve ismereteket az őket körülvevő világról.

Programunk fő hangsúlyát a gyermekek harmonikus fejlődésének elősegítése érdekében mozgásfejlesztésre és az egészséges életmód kialakítására helyeztük.

Kiemelt nevelési területünk a környezet sokoldalú megismerése, az élet, a természetvédelem megszerettetése, a munka tisztelete. Az óvodai élményeken keresztül igyekszünk zökkenőmentessé tenni a gyermekek számára az iskolai életbe való beilleszkedést.

A csoportszobák egyedi hangulatúak, melyeket sok érdekes játékkuckó tesz még izgalmasabbá, különösen a galéria ad egyedülálló játékteret a kicsik és nagyok számára.

Szép, tágas udvarunk számos játéklehetőséget biztosít a gyermekek számára, melyet a kiterjedt lombozatú fák árnyékai alatt is zavartalanul folytathatnak. Kertünkben játszva megtanulhatják a fűszer illetve veteményeskert nevelését, gondozását.

Óvodánkat segíti a szülők által létrehozott „Szőregi Óvodásokért Alapítvány”.

Óvodánkban mindig történik valami érdekes program:

 – Néphagyományok ápolása – Bűvész előadás
 – Kézműves tevékenységek – Gyermeknap
 – Lovaglás – Kirándulások
 – Családi nap – Érzékenyítő terápiás foglalkozás
 – Bábművészek műsora 

Nyitvatartásunk:

Hétfőtől – péntekig 6:00 – 17:00