Szegedi ÓVI Tarjáni Óvodája

Szécsi Anikó
6723 Szeged, Bölcsöde u. 1.
06/62-470-106
06/20-260-2718
tarjani.ovoda@int.ritek.hu


Óvodánk a Szegedi Megyei Jogú Város Önkormányzat Óvodaigazgatóságának egyik tagóvodája, amely egy hangulatos panel lakókörnyezetben, a Bölcsőde utcában helyezkedik el, a „Tarjáni Óvoda” nevet viseli.

Az óvoda épületének fekvése kedvező, hiszen az emeletes házaktól körülölelt, de a forgalmas autóutaktól mégis védett, csendes környezetben található.

Az épület 1977-ben került átadásra, így több mint 36 éve neveljük a közelben lakó családok gyermekeit. Óvodánk földszintes épület, 4 csoportszobával, jól felszerelt, tágas tornateremmel, kényelmes öltözőfolyosókkal, minden csoport számára külön mosdóhelyiséggel rendelkezik. Maximális férőhelyünk 104 fő. A csoportszobák világosak, és esztétikusak, amelyek 20-25 kisgyermek befogadására alkalmasak. A csoportszervezési formák közül a vegyes életkort választottuk, így a 3-7 éves korosztályt együtt tudjuk nevelni, a szocializáció terén ezzel számtalan lehetőséget teremtve. /A testvérpárok, rokonok, barátok egy csoportba kerülhetnek lehetőség szerint./ A csoportok elnevezése: Maci, Pillangó, Katica és Cica. A 4 csoportban 8 fő okleveles óvónő neveli a gyerekeket. Minden csoportnak saját dajka nénije van. Két pedagógiai asszisztens segíti nevelőmunkánkat. Segítő munkatársunk az óvodatitkár, aki az adminisztrációs feladatokat látja el.

2818 m2-es udvarunkon a talajborítások, a füves területek, betonozott részek, gumitégla borítású területek, metlachi burkolású  terasz, maradéktalanul megfelelnek „Mozgásra Hívogató” Helyi Óvodai Nevelési Programunk céljainak megvalósítására.

2005. évben városunk önkormányzata az „Iskola – Út Program” keretében felújítatta óvodánkat. Korszerű, hőszigetelt műanyag nyílászárók, szemkímélő világítótestek kerültek felszerelésre és az udvarunk is biztonságosabb lett. 4 gumitégla mozgáspályát létesítettünk az udvaron, amelynek nagy előnye, hogy a gumitégla rugalmas szilárdsága balesetmentes területet biztosít óvodásaink számára az aktív mozgáshoz. A gyermekek mozgáskészségének sokoldalú fejlesztését segíti elő a szintén pályázat útján megnyert „Mozgáskotta módszer” eszközkészlete, amelyet rendszeresen, hetente alkalmazunk. Minden csoportunkban rendelkezésre áll az eszközkészlet. A Helyi Óvodai Nevelési Programunknak „Mozgásra Hívogató” elnevezést adtuk, amely úgy gondoljuk pedagógiai hitvallásunkat híven tükrözi. Mivel a gyermekek harmonikus személyiségfejlesztésén belül kiemelt nevelési feladatunknak tartjuk a gyermekek természetes mozgásigényének kielégítését és a mozgáskészségük tudatos fejlesztését. Ehhez biztonságos, szeretetteljes légkört teremtünk. Az egészséges életmód feltételeinek biztosítása mellett, a gyermekek légzőszervi megbetegedéseinek prevenciójára törekszünk, a parajdi sóoldat párologtatásával, melyet az évek óta működő „Só szoba” rendszeres használatával érünk el.

Szeretettel várjuk leendő óvodásainkat és a kedves szülőket! Nézzenek be hozzánk, ismerkedjenek meg óvodánkkal!