Szegedi ÓVI Tisza-parti Óvodája

Dr. Bertáné Süli Szilvia
6726 Szeged, Alsókikötő sor 2-4.
06/62-435-129
06/20-217-0442
tiszaparti.ovoda@int.ritek.hu


 „ A mozgás adja azt a természetes energiát, amely egyaránt gyógyítja a testet és a lelket – az izmok játékánál semmi sem segíti jobban a szellemi fejlődést”/A. Christian/

Pedagógiai programrész elnevezése: „Víz, víz, tiszta víz…” – Mozgással az egészségért. A helyi pedagógiai program elsősorban a mozgásra épülő egészségfejlesztésen, egészségmegőrzésen alapszik.

Fontos számunkra: Az egészséges gyermekek fokozottan edzettebbé, ellenállóbbá tétele. Hatékony terápia biztosítása a gyakori felső légúti betegségekben szenvedő gyermekek számára.

Mozgásfejlesztő programunk lényege: Kiscsoporttól kezdődően vízhez szoktatás, úszásoktatás, majd edzés-szerű úszás szervezése heti két alkalommal. (önköltséges, jogosultság esetén tb. támogatással)

Jól felszerelt tornaszobában a szokásos mozgásos tevékenységek mellett, Magyar Mozgáskotta módszer szerint speciális, mozgáskoordinációt fejlesztő foglalkozásokat szervezünk. A módszer lényege, hogy a mozgásos és a mentális képességek –figyelem, emlékezet, gondolkodás – fejlesztése egyszerre történik;

Só szobai foglalkozások hetente 2 alkalommal fél-fél órában valósulnak meg.

A speciális tevékenységeink mellett, egyéb feladatainkat az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramjának megfelelően a pedagógiai programunkban leírtak szerint szervezzük.

Hagyományainknak megfelelően egynapos kirándulásokat szervezünk a gyermekek számára. A szülőkkel közös programjaink közül legsikeresebbek a őszi, karácsonyi és tavaszi játszó délutánok, sport nap, családi nap.

Rendszeres kulturális programjaink: Truffaldino Bábszínháza előadása évente 5 alkalommal, a Szegedi Nemzeti Színház gyermek előadásinak megtekintése középső és nagycsoportos gyerekek részvételével.