Szegedi ÓVI Vedres Utcai Óvodája

Csobán Renáta
6726 Szeged, Vedres u. 17.
06/62-435-791
06/20-423-5764
vedres.ovoda@int.ritek.hu


Óvodánk a Vedres utcában, lakótelepi környezetben a Liget, a Tisza-part és a Füvészkert közelségében helyezkedik el. Tömegközlekedéssel is jól megközelíthető, mégis a forgalom zajától távolabb, védett környezetben fogadjuk gyermekeinket. Óvodánk 1978-ban épült, amit időközben többször is felújítottak – 8 csoporttal, 200 férőhellyel működik. Jól felszerelt, tágas tornateremmel, színpaddal rendelkezünk. A csoportszobák világosak, megfelelő méretűek, harmóniát árasztó színekkel, formákkal, berendezésekkel – mindegyikhez öltöző és mosdóhelyiség tartozik.

Közvetlen szomszédságunkban bölcsőde és két általános iskola található, melyekkel leendő óvódásaink és iskolásaink érdekében élő, aktív együttműködő kapcsolatot tartunk fenn.

Szép, nagy, biztonságos, árnyas udvar öleli körül az épületet. Az udvarunk felszereltségét az óvodánk alapítványának támogatásával, szülői hozzájárulásokból és pályázati lehetőségek kihasználásával folyamatosan bővítjük, korszerűsítjük.

Magas színvonalú szakmai munkánk biztosítéka, hogy tapasztalt, jól képzett, innovatív óvodapedagógusok, dajkák és pedagógiai asszisztensek nevelik a rájuk bízott gyermekeket.

2016 nyarán a Temesvári körúti Óvoda két csoportja csatlakozott óvodánkhoz. Pedagógusaik a hozott szakmai értékeikkel módszertani tárházunk gazdagítását és új hagyományok megteremtését tették lehetővé a közös pedagógiai gondolkodás során. Nevelőmunkánkat fejlesztő pedagógus, pszichológus, gyógypedagógus segíti.

2014 szeptemberétől a cukorbeteg óvodás gyermekek szakszerű ellátását is biztosítja, az egészségügyi feladatokat szakképzett ápolók biztosítják.

Alapértéknek tekintjük az

EGÉSZSÉGNEVELÉST és a KÖRNYEZETVÉDELMET,

a környezettudatos magatartásra való nevelést.

Éves munkatervünk, óvodai és családdal szervezett hagyományaink és programjaink ennek jegyében szerveződnek. Tekintsék meg galériánk képeit!

Az érdeklődő családokat az év minden napján szeretettel várjuk!